Wat houdt dat in?
Muziekagogie is bedoeld voor mensen die belemmeringen ervaren in het dagelijks leven door een chronische ziekte, aandoening of beperking.
Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan gevolgen van niet aangeboren hersenletsel (NAH), spierziekten, geheugenproblemen, in de laatste levensfase zijn, of een andere fysieke, verstandelijke, of meervoudige beperking. (Twijfels of jij ook onder de doelgroep voor muziekagogie valt omdat jouw aandoening niet wordt genoemd? Neem contact met me op, want dit zijn slechts enkele voorbeelden)
Terwijl we samen plezier hebben met muziek of klank, werken we aan het in stand houden of verbeteren van je welzijn. Samen onderzoeken we de mogelijkheden hiervoor.
Door het verkennen en gebruiken van deze mogelijkheden kan het leven “ruimer” of “rijker” aan gaan voelen en het algeheel welzijn groter worden.
Een fijne ervaring met muziek of klank staat tijdens ons contact voorop. Je hoeft hiervoor zelf geen muzikale kennis of vaardigheden te hebben.
Waar kan muziekagogie bij helpen?
Zonder volledig te zijn, geef ik een aantal voorbeelden:
Fysiek: Ontspanning (waardoor pijnklachten kunnen verminderen), activatie, verbeteren van motoriek, ervaren van (meer) verbinding met het eigen lichaam, verminderen van onrust.
Mentaal: Verbeteren van stemming, oefenen van concentratie en geheugen, afleiding van zorgen, ervaren van verbinding met het eigen leven, bieden van een andere mogelijkheid om ruimte te geven aan emoties.
Sociaal: Ervaren van contact, een andere ingang voor contact wanneer spreken moeilijk is of niet lukt (ook bij doofheid), verbeteren van samenwerking, luisteren, initiatief nemen, versterking van het gevoel van eigenwaarde.
Zingeving: Contact ervaren, tot jezelf komen, beleven van cultuur of religie, voelen van verbinding met en terugkijken op het eigen leven, plezier hebben.
Laat dat wat in je is, klinken!
Graag ontmoet ik jou.
Ik kom daarvoor naar je toe. Gewoon bij je thuis.
Ook in zorginstellingen en in het speciaal onderwijs kan muziekagogie veel bieden, zowel individueel als groepsgewijs.
Voor meer informatie of het maken van een (kennismakings)afspraak kun je vrijblijvend contact met me opnemen.